RecoTech Breakfast - Future of Construction management through platform services

23.5.2023, klo 10.00 - 11.00
12.4.2023, klo 00.00 - 19.5.2023, klo 16.00
Klaus Vesama, 0405513346, klaus.vesama@rakli.fi

Rakennusalan toimintamalli on vahvasti verkostomaista, sisältäen pitkiä arvoketjua. Hyvätkään suunnitelmat eivät poista toteutusaikaisten riskien konkretisoitumista, kun hankkeen aikataulut ja kustannukset karkaavat käsistä ja kokonaisuutta on vaikeampi hahmottaa. Eri tietojärjestelmät eivät välttämättä edesauta asiaa, jos niiden keskinäinen integraatio hidastaa tai jopa estää hankkeenaikaisen tehokkaan tiedonsiirron.

Mitä hyötyjä digitalisaatio, rakentamisen uudet teknologiat, pilvipalvelut ja alustat tuovat rakennuttamisen arvoketjuihin uusina innovaatioina ja käytännön työvälineinä eri toimintoihin, johtamisesta asiantuntijatyöhön.

Granlund 4D-aikataulutuspalvelut
Granlund merkittävänä taloteknisenä suunnittelutoimistona on tuonut markkinoille 4D-aikataulutuspalvelun, jonka avulla hankkeen viestintä tehostuu, aikataulun laatu paranee ja hankkeesta jää digitaalinen jalanjälki. Mitä muuta nämä ovat kustannusten, turvallisuuden ja hiilineutraliuden näkökulmista?

Buildots - Connected Construction
Mitä rakentamisen suunnittelun ja toteutuksen aikaisen datan laajempi hyödyntäminen mahdollistaa? Israelilainen mielenkiintoinen PropTech-yritys Buildots lähestyy rakentamista alustojen avulla. 

Huomaathan, että osa tilaisuuden ohjelmasta on englanniksi.

Ohjelma

10:00 Tilaisuuden avaus ja alustus aiheeseen

4D-aikataulutuspalvelun visio ja palvelun käytännön esimerkkejä

Jouni Ojala, Granlund

Buildots - Connected Construction (puheenvuoro englanniksi)
Mitä rakentamisen suunnittelun ja toteutuksen aikaisen datan laajempi hyödyntäminen mahdollistaa?
Tuoko älykkäämpi, ennakoivampi ja yhdistetty data jotain uutta? Entä edistyneen tekoälyn ja integraatioiden hyödyntäminen, kriittisten virheiden ja viiveiden eliminoinnissa - miten nämä muuttavat alaa ja mahdollistavat uutta?

Kysymyksiä ja keskustelua

11:00 Tilaisuus päättyyKiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
Webinaari