Sähköinen lupaprosessi kehittyy - RAVA3pron tulokset tilaajan näkökulmasta

28.5.2024, klo 09.00 - 11.00
24.4.2024, klo 00.00 - 24.5.2024, klo 23.30
Marika Latvala, +35840554135, marika.latvala@rakli.fi
Mitä tarkoittaa sähköinen lupaprosessi? Miten automatisointi helpottaa sitä? Mikä rakennusluvan hakemisessa muuttuu vai muuttuuko mikään tilaajan näkökulmasta? Mitä pitää huomioida hankintoja tehtäessä? Mitä aineistoa on olemassa ja mitä se kaikki tarkoittaa?

Jo Rakennuslupa tietomallilla -skaalausklinikassamme todettiin, että rakennuslupaprosessin kehittäminen niin, että rakennuslupaa varten voidaan toimittaa ifc-tietomalli, on valtava mahdollisuus. Sen nähtiin mahdollistavan rakennusluvan nopeampi ja joustavampi käsittely, mutta vaativan vielä kehittämistä ja kannustusta käyttöönottoon. Skaalausklinikkaa seurasi Helsingin kaupungin johtama ja valtionvarainministeriön rahoittama RAVA3pro -hanke*, jonka tuloksia viedään nyt käytäntöön. Tilaajien rooli on keskeinen asian edistämiseksi ja haluamme olla mukana vahvistamassa jäsentemme osaamista ja haastamassa teitä ottamaan laaditut kehityshankkeen opit osaksi tulevia hankkeitanne.

Tule kuulemaan, mitä RAVA3pro-hankkeen tulokset tarkoittavat tilaajan näkökulmasta ja miten käyttöönottoa on jo tehty ja tullaan tekemään. Samalla kuulet myös, miten me Raklissa aiomme aihetta edistää.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kirahubin Digital Building permit -ekosysteemin kanssa ja se on avoin ja maksuton kaikille Raklin jäsenille. 

*”RAVA3pro on kehityshanke kuntien rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittämiseen ja prosessien automatisointiin.” Lue täältä lisää RAVA3pro -hankkeesta
 
Ohjelma

9.00 Tilaisuuden avaus + Raklin askelmerkit aiheeseen
Marika Latvala ja Jyrki Laurikainen, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
 
RAVA3pro tulokset ja niiden käyttöönoton tilanne tilaajan näkökulmasta
Anna-Riitta Kallinen, Arkcon 
 
Arkkitehtimallin vakiointi - esimerkkejä
Tomi Henttinen, Gravicon Oy
 
Digital Building Permit -ekosysteemi
Teemu Lehtinen, Kirahub
 
Keskustelua tilaajan ohjeistuksen tarpeesta ja sisällöstä
 
11.00 Tilaisuus päättyy
 

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
Hybridi, teams / Annankatu 24, Helsinki